Kitolták 7 gazdaságfejlesztési pályázat beadási kezdetét

Miután délelőtt elhangzott a parlamentben, hogy a gazdaságfejlesztési célú hitel- és kombinált hiteltermékek beadási kezdetét módosítják, délután már meg is jelentek az erről szóló első közlemények a hivatalos pályázati oldalon. Ezzel párhuzamosan Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára további három pályázat esetében jelezte a dátumok módosulását. 


Ma a pályázati oldalon négy felhívás esetében jelent meg közlemény, melyben azt olvashatjuk, hogy a pályázatok beadhatóságának időpontja megváltozik. Ennek az oka, hogy "a piaci visszajelzések alapján a kombinált felhívások esetében a támogatási kérelmek elkészítése több időt vesz igénybe, mivel a vállalkozásoknak a visszatérítendő (hitel) és a vissza nem térítendő támogatás feltételeinek való megfelelésre is fel kell készülniük. Így a vállalkozások esélyegyenlőségének biztosítása, valamint annak érdekében, hogy a gazdaság növekedését hatékonyan szolgáló, szakmailag megalapozott és megfelelően kidolgozott támogatási kérelmek kerüljenek benyújtásra, a beadhatóság dátuma változik, mellyel párhuzamosan az első értékelési szakaszhatár és a további szakaszhatárok is módosulnak."

Ezt a változást már a ma délelőtt lezajlott parlamenti projektmenedzseri ülésen jelezték, ahogy arról a Portfolio a helyszínről tudósított.

A módosított beadási határidők

  • A GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. január 31. helyett 2017. február 15-re módosul.
  • A GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermék esetében a beadhatóság dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. február 08. helyett 2017. március 16-ra módosul.
  • A VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermék esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. február 08. helyett 2017. március 16-ra módosul.
  • A GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. február 02. helyett 2017. február 15-re módosul, mellyel párhuzamosan az első értékelési szakaszhatár 2017. február 28.-ról 2017.március 16-ra, a további szakaszhatárok pedig 2017. március 16-át követő minden második hónap tizenhatodik napjára módosulnak.


Három másik pályázatnál is módosult a határidő

A kis- és közepes vállalkozások digitalizációját segítő, összesen 54 milliárd forintos keretű három pályázat tervezett beadási határidejét is módosították. Ugyan erről még nem jelent meg a hivatalos pályázati oldalon a közlemény, de Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára bejelentette ma Zalaegerszegen az MTI tudósítója szerint.

A vonatkozó pályázatok 

  • A GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása kombinált hitel esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. január 19. helyett március 8-ra módosult.
  • A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása kombinált hitel esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. január 19. helyett március 8-ra módosult.
  • A GINOP-3.2.4-8.2.4-16 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása kombinált hitel esetében a beadhatósága dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. január 19. helyett március 8-ra módosult.

Forrás: portfolio.hu