Kedvezményezett neve:

ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft.

Projekt címe:

Digitális nyomdai tevékenység bevezetése a ProjectMine Kft-nél

Szerződött támogatás összege:           

20 986 000 Ft

Támogatás mértéke:

70,00 %

Projekt tartalma:

A ProjectMine Kft. 2007 óta projektek fejlesztésével, pénzügyi és projektmenedzsment tanácsadással, beruházások finanszírozásával foglalkozik, mely ágazaton belül az elmúlt években stabil piaci részesedést szerzett. Kapcsolt vállalkozásunk az Mc Mine Kft. marketing és PR tevékenységre szakosodott.

Az elmúlt években kialakult munkamegosztás alapján a ProjectMine Kft végezte a nyomdai előkészítési és projektfinanszírozási, míg az Mc Mine Kft. a PR, kommunikációs és marketing munkát. Ezen munkamegosztást erősítve a lakossági, hazai és külföldi piacok igényeit kiszolgálva hoztunk létre önálló digitális nyomdát Nyírbátorban. Cégünk több lábon állása megerősíti azon törekvéseinket, hogy több telephelyen, magasabb létszámban tudjunk foglalkoztatni.

Olyan beruházási projektet valósítottunk meg, amelyek magasabb feldolgozottsági szintű termékhez vezet és ezáltal termelési hozzáadott-érték növekedést biztosít. A költségvetés összeállításakor több kiválasztási szempontot is követtünk, melyek:

  1. Komplexitás: önállóan működőképes digitális nyomdaipari egység létrehozása.
  2. Megfelelő kapacitás: sem alul, sem túltervezett kapacitást ne hozzunk létre.
  3. Termékkör széleskörűsége: kiadványok, szórólapok, névjegyek, molinók, kül- és beltéri táblák, POS anyagok, naptárak (stb) gyártásának lehetősége.
  4. Költséghatékonyság: kis szervizigényű, hatékony és megbízható gépek beszerzése.

Fenti szempont alapján az alábbi berendezésekre esett választásunk:

  • KONICA C2060-as Digitális színes nyomdagép: kis- és nagyméret nyomtatás, nyomdai termékek gyártásának céljából
  • Paperfox R-761 Ritzelő, biegelő gép: a karton, hullámpapír vagy más íves anyag benyomására egy vonal mentén a későbbi hajtás megkönnyítése céljából, valamint egyenes és alakos ritzelés (öntapadó anyagok gyártásának) érdekében
  • MATRIX 370P Fóliázó gép: nyomdaipari termékek fóliázásához. A fóliázás módszerének használatával könnyen tisztítható felület hozható létre, fokozza a nyomat tartósságát és esztétikai megjelenését, illetve élénkíti a nyomat színeit is.
  • UCHIDA Aerocut Elektromos névjegyvágó berendezés: használatával elkerülhetjük a kézzel történő vágás hibalehetőségeit, gyorsabb és hatékonyabb gyártást teszünk lehetővé. A berendezésbe eltérő formájú, méretű sablonokat tehetünk, így nem csupán névjegyeket, hanem egyedi formájú termékeket is előállítható.
  • G53 Elektromos papírvágó: a berkező papír, karton és a kész nyomdai termékek formára vágásához.
  • EPSON SC-S40610 Tintasugaras nagyméretű nyomtató kül- és beltéri termékek előállítására. Akár 162 cm-es szélességben képes a legkülönfélébb reklámanyagok nyomtatására, legyen az banner, molinó, vinil, beltéri és kültéri dekorációs fóliák, egyszóval szinte minden tekercses dekorációs anyagra, 7,2m2/óra nyomtatási sebességgel.

A berendezések egymást kiegészítve egy gyártási folyamatot lefedve tudják ellátni majd Nyírbátorban új tevékenységünket.

Projekt befejezési dátuma:

            2017.04.24.

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.2-15-2015-02227

 

 

Az összefoglaló letölthető innen is.